Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στην πόλη των Αγίων Σαράντα.




Στην πόλη των Αγίων Σαράντα το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 ,η εκκίνηση της εβδομάδας εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου , εκεί  που χτύπα η καρδιά του  Ελληνισμού  και της Ορθοδοξίας  .Υπό την αιγίδα του  παραρτήματος  Δ.Ε.Ε.Ε.Μ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ Αγίων  Σαράντα και του  πρόεδρου  κ.Χαράλαμπου Παντέχη.

,Στην, εορταστική εκδήλωση προς τιμήν  της25ης  Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό του   1821 των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη για ελευθερία και  αυτοδιάθεση  ενάντια  στην Τούρκικη κυριαρχία που ανάβιωνε 400 χρόνια στην υπόδουλη  Ελλάδα .    
Εκ των πραγμάτων είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, ως αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας.Αλλά είναι μέρα αργίας  με διπλή σημασία  γιατί γιορτάζουμε   τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την εθνική μας εορτή συγχρόνως.

Ο γενικός  πρόξενος  Αργυροκάστρου  κ. Νικόλαος Κοτροκόης, ο Βουλευτής του Βούρκου και Αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής κ. Ευάγγελος Ντουλες   ,η Υφυπουργός  Ανάπτυξης  κα.  Ολιανα Ιφτι , ο Υφυπουργός Γεωργίας κ. Ιωάννης Μπάμπης,  ο Έπαρχος Αλύκου  κ. Χρήστος  Καίσης,  ο Έπαρχος  Φοινίκης  κ. Σωκράτης Σπύρου, ο  Έπαρχος Μεσοποτάμου κ. Θεμιστοκλής Καίσης , ο Έπαρχος  Λιβαδειάς κ. Ηρώδης Νταλιάνης, ο Έπαρχος Άνω Δρόπολης Χρήστος Ντούτσης, ο  Έπαρχος  Κάτω  Δρόπολης κ. Δημήτρης Μαλιούκης , μέλη του Γενικού Συμβουλίου ΟΜΌΝΟΙΑΣ καθώς  και άλλες  αξιόλογες παρουσίες  παρέστησαν στην επίσημη τελετή  .
  Οι  επετειακές εκδηλώσεις  , αποτελούν τον Φάρο στον οποίο θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή τη δική μας και των  παιδιών μας.Η ημέρα αυτή, αντανακλά με τις λαμπερές αχτίδες του λάβαρου της επανάστασης ,τις θυσίες   των παππούδων και των γιαγιάδων μας, ώστε να μην χαθούν οι ρίζες και οι καταβολές της προσπάθειας των ανθρώπων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν. Η παρακαταθήκη αυτή, αποτελεί το «Άγιο Δισκοπότηρο» για τα παιδιά και τα εγγόνια μας στους σημερινούς σκοτεινούς  καιρούς  που διανύουμε  , κληροδοτώντας τους τον ξεχασμένο κώδικα αξιών των αγωνιστών  της Πατρίδος Μας .....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου